صنعت بسته بندی از آن جایی که در کشور ما دارای سابقه طولانی نمی باشد پس به عنوان یک صنعت نوپا بایستی در جذب نیروی انسانی و افزایش اشتغال جایگاه واقعی را بیابد و از طرفی می تواند با خرید کالاهای مختلف به صورت فله ای و انجام بسته بندی های مناسب ، شرایط فرهنگی ، اجتماعی ، فردی و سلیقه مشتریانبه ارزش افزوده قابل توجه و در نتیجه افزایش درآمد در جامعه دست یابد.
معایب یک بسته بندی صحیح در مقابل محاسن آن ناچیز است ولی در یک کلام عیب بسته بندی را در افزایش تولید می دانند و از طرفی در صورت عدم بازیافت و تجزیه در محیط زیست آلودگی محیط زیست مهم ترین عیب بسته بندی محسوب می گردد و در خصوص افزایش هزینه تولید با توجه به در نتیجه در حین نگهداری ، حمل و نقل برای بسیاری از کالاها غیر تحملی منجر به کاهش هزینه می گردد.
با پیشرفت روز افزون صنایع مختلف بهداشتی،آرایشی در کشور و در سطح جهان و نیز رقابت چشمگیر هر کدام از شرکت ها برای کسب بازار هدف و رضایت مشتریان بالقوه و ارائه مارک های مختلف با خصوصیات متنوع محصولات بهداشتی و آرایشی نقش بسته بندی به عنوان یک معرف کالا مشخص می گردد. زیرا که جهان گامی به سوی سلف سرویس برمی دارد و در فروشگاه های مختلف و متناوب محصولات مشابه با مارک های متفاوت و خصوصیات ویژه جلب توجه کرده و ارتباط بین فروشندگان و مصرف کنندگان نهایی به حداقل ممکن رسیده است. گاهی بسته بندی وظیفه فروشنده را بهتر از آدم زنده انجام می دهد چرا که انسان ها در موقعیت های متفاوت دارای خصوصیات عاطفی،رفتاری و روانی متفاوتی هستند. گاه افسرده ، بی تجربه، خسته و بی حوصله اند اما بسته بندی مناسب همیشه اطلاعات کاملی را در مورد محصول به مصرف کننده منتقل می نماید.
از طرفی خریدار بدون صرف وقت بسیار ، براساس تجربه،ذوق ، سلیقه و گاه آزمایش از بین صدها محصول مشابه می توان انتخاب نماید.
به هرحال اهمیت نگهداری و بسته بندی کالا، کمتر از تولید آن نمی باشد. و در انتها تولید هر کالایی ، بسته بندی عامل تعیین کننده حفظ و نگهداری آن تا رسیدن به دست مصرف کننده و از طرفی بهترین و بزرگترین مروج تبلیغ محصول یک شرکت می باشد.